Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.02.21

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A mediterrán térségben ciklon örvénylik, amely meghatározza Dél- és Közép-Európa időjárását. A felsorolt területen többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé alakul ki csapadék; havazás, havas eső, eső egyaránt előfordul. A Skandináv-félsziget nyugati oldalán húzódó front miatt ott is sok a felhő, és több helyen havazik. Ugyanakkor a Brit-szigetek, a Skandináv-félsziget nagy része, valamint a Kelet-európai-síkság fölött anticiklon helyezkedik el. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi, északkeleti vidékén általában -1 és -10, a Skandináv-félsziget északi tájain -11, -22 fok között alakul. Közép-Európa nagy részén -1 és +6 fok között változik a csúcshőmérséklet, míg délen és nyugaton a kora délutáni órákra többnyire 11 és 20 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Dél-Spanyolországban 21, 22 fokot is mérnek. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is a mediterrán ciklon alakítja; folytatódik a borult, többfelé csapadékos idő.


Várható időjárás csütörtök estig:

---------------------------------

Túlnyomóan borult lesz az ég, csak éjszaka és csütörtökön napközben lesz északkeleten szakadozottabb a felhőzet. Eleinte többfelé, majd egyre inkább délnyugaton, nyugaton várható havazás, havas eső, keleten eső is lehet. Csütörtökön eleinte csak délnyugaton, majd délnyugat felől ismét egyre többfelé alakul ki havazás, havas eső, délkeleten eső is. Az északkeleti, északi szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, néhol gyenge hófúvás kialakulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában -2 és +5 fok között várható, de a Tiszántúlon 5, 7 fok is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!