Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.02.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa északi felén anticiklon alakítja az időjárást. Területén változóan, helyenként erősen felhős az ég, néhol tartósan ködös az idő. Ugyanakkor a mediterrán térségben ciklon örvénylik, amelynek hatására Dél- és Közép-Európa fölött sok a felhő, többfelé fordul elő havazás, a déli, délkeleti tájakon havas eső, eső is. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkeleti részén többnyire -2 és -12 fok között változik, de a legészakibb tájakon, illetve a Skandináv-félsziget hegyvidékén -20, -22 fokot is mérnek. Közép- és Nyugat-Európában általában 1 és 8 fok között alakul a csúcshőmérséklet, délen pedig a kora délutáni órákra 11 és 19 fok közé melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence fölé északkelet felől fokozatosan egyre szárazabb, több fokkal hidegebb levegő áramlik, erős lehűlés kezdődik.


Várható időjárás szombat estig:

-------------------------------


Északkelet felől fokozatosan - főként keleten, majd északnyugaton - felszakadozik a felhőzet. Kezdetben többfelé várható havazás, havas eső, helyenként eső is lehet, majd éjszaka délnyugat kivételével megszűnik a csapadék. Szombaton többfelé kisüt a nap, de reggel még délnyugaton, napközben a középső országrészben sok lesz a felhő, ott havazás is valószínű. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik, helyenként gyenge hófúvás előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -8 fok között alakul, de északkeleten a havas, szélvédett, derült tájakon -10 fok alatt is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -3 és +3 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!