Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.03.15

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------



Középpontjával a Brit-szigetektől kissé nyugatra nagyméretű ciklon örvénylik. Hatására Nyugat-, Délnyugat-Európában többfelé esik az eső. A ciklon előoldalán enyhe levegő áramlik a Földközi-tenger középső medencéje, illetve a Balkán-félsziget felé. A Balkán-félszigeten, az Égei-tenger térségében napos is az idő, a hőmérséklet csúcsértéke többfelé meghaladja a 15, a déli területeken a 20 fokot. Ugyanakkor a Skandináv-félsziget és Oroszország felett továbbra is hideg a levegő, ott többnyire napközben is fagy, éjszaka pedig többfelé -10 fok alá süllyed a hőmérséklet. A Kárpát-medence jelenleg a két eltérő légtömeg közötti átmeneti zónában helyezkedik el. Pénteken az említett nyugati ciklon előoldalán néhány fokkal enyhébb, nedves levegő érkezik térségünk fölé, sokfelé várható eső. Az északi hideg levegő is délebbre mozdul el, a medence időjárására a hétvégén lesz egyre nagyobb hatással.


Várható időjárás az ország területén péntek estig:

--------------------------------------------------


Éjszaka mindenütt beborul az ég, és egyre többfelé várható eső. Pénteken a csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik, kezdetben még sokfelé, délután egyre inkább keleten valószínű további eső, és ekkor átmenetileg délnyugat felől helyenként a felhőzet is felszakadozik. Pénteken a délnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 7 és 12 fok között alakul, de a Dél-Dunántúlon 13, 15 fok is valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!