Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.04.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Szárazföldünk nyugati és középső területeinek időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Észak- és Kelet-Európában ciklonok okoznak változékony, többször felhős időt, szórványosan fordul elő eső, záporeső. Sekély ciklon található a Pireneusi-félsziget délnyugati része fölött, így ott is több a felhő, de esőről nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi vidékén 1, 6, kissé délebbre 8, 16 fok között változik. Közép- és Dél-Európában többnyire 19 és 26, Nyugat-Európa nagy részén pedig 25 és 28 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A legmelegebb Németország északnyugati vidékén van, ahol a délutáni órákra néhol 29 fokig melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja, napos, száraz, nyáriasan meleg időre számíthatunk.


Várható időjárás az ország területén szombat estig

--------------------------------------------------

Derült, szombaton is napos, száraz idő lesz. Az északi, északkeleti szél mindenütt mérséklődik, majd szombaton főként az ország északi felén megélénkül a délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben kissé hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 27 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!