Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.04.22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Észak-déli tengellyel a Földközi-tenger középső medencéjétől egészen Dél-Skandináviáig nagykiterjedésű magasnyomás nyúlik fel. Nagy területen szinte felhőtlen az ég, és nyárias az idő. Szinte Európa-szerte átlag feletti a hőmérséklet; Franciaország, Ausztria, Németország, Észak-Olaszország a legmelegebb, ott 29, 31 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. A Brit-szigetek nyugati felén, Nyugat-Franciaországban, a Pireneusi-félszigeten több helyenként a felhő, és ott zápor, zivatar is előfordul. A Kelet-európai-síkságon egy északról délkelet felé mozgó hidegfront okozott szombaton heves záporokat, zivatarokat. Moszkva környékén az erős széllökésekkel, esővel, helyenként hóval, jégesővel támadó vihar fákat döntött ki, épületeket rongált meg. A kontinensen a leghidegebb továbbra is a Kola-félszigeten és az Ural előterében van, ahol napközben is fagypont közelében marad a hőmérséklet. Hétfő estig a Kárpát-medencében folytatódik a nyárias idő, de egy északnyugatról közeledő hidegfront hatására már zápor, zivatar is kialakulhat.



Várható időjárás az ország területén hétfő estig

------------------------------------------------

Napos időre számíthatunk, vasárnap délután csak helyenként, hétfőn délutántól viszont több helyen erőteljesebb gomolyfelhő-képződéssel. Vasárnap a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten lehet egy-egy zápor, zivatar, hétfőn délután főként az ország északi felén, majd estétől másutt is várható zápor, zivatar. Szélerősödés csupán zivatar környezetében valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul, a Dunántúlon lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 24 és 29 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!