Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.05.24

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Észak-Európa időjárását továbbra is anticiklon alakítja, területén általában sokat süt a nap, kevés a felhő és viszonylag meleg az idő, a Skandináv-félszigeten is előfordulnak 25 fok feletti csúcsértékek. Az anticiklon peremén már több a felhő, és a nedves, labilis légrétegződés miatt például Közép-Európában több helyen fordul elő zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Ugyancsak zivatarok eredményeznek jelentős csapadékösszegeket a Dinári-hegységben és attól délebbre. Az Ibéria-félsziget nyugati részén egy ciklon okoz felhős, néhol csapadékos időt. Európa nagyobb részén az ilyenkor megszokottnál melegebb az idő. Hazánk a folytatásban is az észak-európai anticiklon peremén helyezkedik el, marad a nedves, labilis levegő felettünk, így a folytatásban is számíthatunk záporokra, zivatarokra.


Várható időjárás az ország területén péntek estig:

--------------------------------------------------


Csütörtökön és pénteken is a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Csütörtökön többfelé, éjszaka egyre kisebb területen, majd pénteken újra több helyen valószínű zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Pénteken az északnyugati tájakon zártabb lehet a felhőzet, ott esőre is számíthatunk. Az északkeleti, északi szelet élénk, néhol erős széllökések kísérik, de zivatar környezetében átmenetileg viharos szél is előfordulhat.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 24 és 29 fok között valószínű, de északnyugaton kissé hűvösebb is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!