Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.06.11

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

A fronttevékenység továbbra is döntően Európa északi, északnyugati részére korlátozódik. Franciaország területén, a Benelux-államokban több a felhő, arrafelé néhány fokkal mérséklődött is a meleg. A Pireneusi-félszigettől Észak-Franciaországon át egészen Dél-Skandináviáig húzódó frontrendszer előtt azonban tartja magát a meleg, a maximum-hőmérséklet sokfelé 30 körüli, az Égei-tenger térségében 35 fok közeli. Vasárnap még Svédország déli részén is mértek 31 fokos csúcsértéket. A szárazföld középső és déli területeit kitöltő meleg levegőben a napsütést a délutáni, esti órákban gomolyfelhő-képződés zavarja, és helyenként felhőszakadással kísért zivatarok alakulnak ki. Igazán hűvös idő a kontinensen - az elmúlt napokéhoz hasonlóan - csak Oroszországban van, ahol a csúcsérték többfelé 15 fok alatt marad. Kedd estig a Kárpát-medencében a nyugati front előtt még egy-két fokkal melegebb levegő áramlik, folytatódik a kánikula helyenként záporral, zivatarral.



Várható időjárás az ország területén kedd estig

-----------------------------------------------

Kezdetben szórványosan, főként a Duna mentén és attól keletre alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. A csapadék az éjszaka második felére a legtöbb helyen megszűnik, gyengén, illetve közepesen felhős területekre számíthatunk. Kedden is több órára kisüt a nap, a délután második felétől lesz több a gomolyfelhő, és főként az ország északi felén alakulhat ki zápor, zivatar, egy-egy hevesebb zivatar is lehet. A délnyugati szél megélénkül, holnap helyenként meg is erősödik, zivatarok környezetében pedig átmenetileg viharos széllökésekre is számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 28 és 34 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!