Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.06.13

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Észtországtól keletre található az a ciklon, amelynek Franciaországig nyúló hullámzó frontzónája kettéosztja kontinensünk időjárását. A front mentén, illetve a front előtt többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok is előfordulnak. A frontzóna menti területekről több helyről jelentettek 30 mm-t meghaladó, a Pireneusokból 80 mm körüli 24 órás csapadékösszeget. Európa déli, délkeleti részein 30 fok közelében, Szerbiában és környékén 34, 35 fok körül alakul a délutáni csúcshőmérséklet. A kontinens északi, északnyugati felén ugyanakkor 20 fok körüli maximumok jellemzőek. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé sekély ciklon húzódik, sokfelé kell csapadékra, esőre, záporra, zivatarra számítani.



Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

----------------------------------------------------

Egyre inkább erősen felhős vagy borult égkép lesz a jellemző. Szerdán délnyugat, dél felől ismét egyre többfelé kell záporra, zivatarra számítani, főként a Dunától keletre heves zivatar is lehet felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. Éjszaka és csütörtökön napközben összességében sokfelé valószínű több alkalommal eső, zápor, keleten emellett további zivatarok alakulhatnak ki, igaz már kisebb számban és kevésbé heves kísérőjelenségekkel. Csütörtök hajnaltól a szél egyre nagyobb területen északiasra fordul és az Alföld délkeleti részeit leszámítva megerősödik, sőt a Dunántúlon és a Zempléni-hegység körül viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 18 és 26 fok között várható, de a 24, 25 fok körüli értékek csak az Alföld délkeleti, keleti részein lesznek jellemzőek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!