Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.08.16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------



Egy újabb ciklon felhő- és csapadékrendszere érte el a Brit-szigeteket és a Skandináv-félszigetet, arrafelé több helyről jelentenek csapadékot, helyenként 30-50 mm is hullott 24 óra alatt. A csapadékos idő ellenére nincs kifejezetten hűvös, hiszen a csúcshőmérséklet jobbára 18 és 25 fok között változik. A korábban a Balti-tenger térségében örvénylő ciklon már a Kelet-európai-síkvidék fölött okoz néhol kiadós esőket. A hőmérséklet maximuma már csak a ciklon hidegfrontja előtt éri el helyenként a 30 fokot. Európa más részeinek időjárását anticiklon alakítja, általában száraz az idő, csak kisebb körzetekben fordulnak elő záporok, zivatarok. A Balkán-félszigeten és Spanyolországban van a legmelegebb, a felsorolt tájakon 30 és 36 fok között alakul a csúcsérték. A Kárpát-medence időjárását péntek estig az említett magasnyomás alakítja, így zömében csapadékmentes, napos időre számíthatunk.



Várható időjárás péntek estig

-----------------------------


Csütörtökön és pénteken is sok napsütés várható, emellett gomolyfelhők is lesznek az égen. Csütörtökön elsősorban a keleti határvidéken, pénteken már az ország keleti felében valószínű helyenként zápor, zivatar kialakulása. Zivatar környezetében átmeneti szélerősödésre lehet számítani, másutt azonban többnyire mérsékelt marad a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között várható, de helyenként ennél is hűvösebb lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 28 és 32 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!