Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.08.17

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------



Kontinensünk északnyugati területe fölött többközéppontú ciklon helyezkedik el. Hatására arrafelé, valamint a hozzá tartozó frontok mentén gyakran erősen felhős az ég, és szórványosan fordul elő eső, záporeső. Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt az Ural előterében. Ugyanakkor szárazföldünk többi részének az időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, de helyenként erősebben megnövekednek a gomolyfelhők, és záporok, zivatarok alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi vidékein többnyire 14 és 22, másutt általában 26 és 35 fok között változik. Szombat estig a Kárpát-medence fölé többnyire száraz, kissé melegebb léghullámok érkeznek, folytatódik a nyári idő.



Várható időjárás szombat estig

------------------------------


Éjszaka gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, főként északkeleten és délen helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében fordulhat elő átmeneti szélerősödés.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de a városokban ennél melegebb, az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 29 és 33 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!