Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.09.16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Közép- és Dél-Európa időjárását anticiklon alakítja. Hatására errefelé általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. Szintén anticiklon található az Ural előterében, ott változóan felhős az ég, száraz az idő. Ugyanakkor kontinensünk északnyugati, északi területei fölött ciklonok és frontjaik vonulnak nyugatról kelet felé. A frontok mentén többnyire erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi tájain 8, 13, kissé délebbre 14, 20 fok között változik. Európa déli, délkeleti felén továbbra is nyáriasan meleg van, ott a délutáni órákra többnyire 25, 33 fok közé melegszik fel a levegő. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon határozza meg, folytatódik az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb idő.



Várható időjárás az ország területére hétfő estig

-------------------------------------------------

Éjszaka gyengén felhős lesz az ég. Hétfőn a fátyol- és kevés gomolyfelhő mellett sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, hétfőn a Dunántúlon megélénkül a déli, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 24 és 28 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!