Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.09.21

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Jelenleg még Európa nagy részének időjárását anticiklonális hatások alakítják. Nagy területen - a Pireneusi-félszigettől Közép-Európán át egészen a Kelet-európai-síkságig - sokat süt a nap, és a hőmérséklet csúcsértéke a nyarat idézi. Szinte mindenütt 25 fok feletti a csúcsérték, de Dél-Franciaországban, Spanyolország és Portugália területén, a Balkán-félszigeten 34, 35 fokot is mérnek. A kontinens északnyugati partvidékét ugyanakkor hidegfront érte el, amely gyors mozgással halad a szárazföld belseje felé. Hatására jelentős átalakulás várható, az északnyugatról több hullámban érkező hideg levegő véget vet a szeptemberi nyárnak. Szombat estig a Kárpát-medencében is több fokos lehűlés, és eső, zápor várható.


Várható időjárás az ország területére szombat estig

----------------------------------------------------

Az éjszakai óráktól északnyugat felől fokozatosan mindenütt erősen megnövekszik, majd szombaton késő délutántól szakadozik a felhőzet. Éjszaka nyugaton és északon, szombaton napközben többfelé várható eső, zápor, északkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Pénteken a déli szél többfelé megélénkül. Szombat hajnaltól a szél északnyugatira fordul, és átmenetileg sokfelé viharossá fokozódik, estére jelentősen mérséklődik mindenütt a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében 14 és 20, az Alföldön még 20 és 24 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!