Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.10.03

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Szárazföldünk nyugati, délnyugati területe fölött anticiklon helyezkedik el, emiatt arrafelé változóan és gyengén felhős vidékek egyaránt előfordulnak, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Észak-, Északkelet-Európa fölött ciklonok örvénylenek, emiatt kontinensünk északkeleti felén gyakran erősen felhős az ég, és főként a frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső. A Földközi-tenger középső medencéje fölött sekély ciklon okoz időnként erősebben felhős időt, helyenként zápor is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi részén 10 fok alatt marad, középső tájain általában 11 és 20 fok között változik. Dél-, Délnyugat-Európában a délutáni órákra még 20, 27 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félszigeten 30, 35 fokot is mérnek. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé egyre szárazabb, kissé hidegebb léghullámok érkeznek.


Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

-----------------------------------------------------

Eleinte változóan felhős lesz az ég helyenként záporral, majd éjszakára csökken a felhőzet. Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A erős, helyenként még viharos nyugati, északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, majd csütörtökön néhol megélénkül az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között valószínű, de a fagyzugos helyeken -1, -2 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 14 és 18 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!