Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.10.09

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Pireneusi-félszigettől Közép-Európán át egészen a Kelet-európai-síkság északi részéig nagykiterjedésű magasnyomás húzódik. Területén többnyire kevés a felhő, napos az idő, de az éjszakai, reggeli órákban többfelé párás, helyenként ködös a levegő. A közép- és dél-európai térségben továbbra is több fokkal az átlag feletti a csúcsérték; a Balkán-félszigeten 25, a Pireneusi-félsziget déli felén még 30 fok közelébe melegszik fel délutánra a levegő. Az anticiklon északi vidékein azonban több a felhő, és lényegesen hűvösebb van; a balti államokban helyenként csak 5 fok közeli a maximum-hőmérséklet. Hűvös, változékony idő a Skandináv-félsziget nagy részén is, ahol egymást követik a nyugatról északkelet felé mozgó frontrendszerek. Szerda estig - és a következő napokban is - a Kárpát-medence időjárást a közelünkben elterülő magasnyomás alakítja; folytatódik az indián nyár (magyarul a vénasszonyok nyara)!


Várható időjárás szerda estig:

------------------------------


Derült, néhol gyengén felhős, csapadékmentes idő lesz sok napsütéssel. Hajnalban az Északi-középhegység völgyeiben, a nyugati határ mentén foltokban köd képződhet. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú légmozgás, legfeljebb szerdán a Dunántúlon élénkül meg helyenként a déli, délkeleti szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között valószínű, de a magasabban fekvő helyeken, belvárosokban, vízpartokon kevéssel 10 fok felett alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 20 és 25 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!