Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.10.18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Szárazföldünk északi területei fölött ciklonok és frontjaik vonulnak nyugatról kelet felé. Hatásukra arrafelé többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és főként a frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső, az Ural előterében helyenként havazik. Sekély ciklonális mező alakítja Délnyugat-Európa időjárását, emiatt ott is sok a felhő, és több helyen alakul ki záporeső. A két rendszer között a Brit-szigetektől Lengyelországon át egészen a Kelet-európai-síkságig anticikloális hatások érvényesülnek. A felsorolt vidékeken a ködfoltok feloszlása után változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak-Európában többnyire 2 és 12, másutt 15 és 25 fok között változik. Péntek estig a Kárpát-medence térsége fölé nyugat felől eleinte nedves, majd kissé szárazabb, néhány fokkal hűvösebb léghullámok érkeznek.


Várható időjárás az ország területén péntek estig:

--------------------------------------------------

Nyugaton szakadozik a felhőzet, és éjszaka a Dunántúlon változóan, keleten többnyire erősen felhős lesz az ég, elsősorban keleten valószínű csapadék. Pénteken nyugaton a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, keleten folytatódik a felhős idő. Szórványosan várható eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak pénteken a Kisalföldön és északkeleten élénkül meg az északnyugati, északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 16 és 21 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!