Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.11.27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk időjárását továbbra is kettősség jellemzi. A Kelet-európai-síkságon található anticiklon területét sarkvidéki eredetű hideg levegő tölti ki. Sokfelé borult az ég, de számottevő csapadék nem fordul elő. A hőmérséklet jóval fagypont alatt alakul, nem ritka a -5 fok alatti csúcsérték. Ezzel szemben a Brit-szigetek térségében örvénylő nagy kiterjedésű ciklon és a hozzá kapcsolódó, hullámzó frontrendszer enyhe, ugyanakkor csapadékos időt eredményez Európa nyugati felén. Az elmúlt 24 óra során a nyugati országokban sok helyen fordult elő jelentős, 5-10 mm-t meghaladó eső. Közép-Európa térsége a két nyomási rendszer között helyezkedik el. A Kárpát-medence időjárását a következő 36 órában egy ciklonális hullám alakítja, amelyből több alkalommal és többfelé eshet az eső.


Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

-----------------------------------------------------

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütésre csütörtök délután a Dunántúlon van esély. Nyugat felől egyre több helyen alakul ki eső, záporeső. Csütörtökön estig több helyen és több alkalommal várható csapadék. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 8 és 13 fok között alakul, de a déli határ közelében néhol 14, 16 fok is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!