Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.01.04

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Kontinensünk nyugati partvidékén, a Földközi-tenger mentén és a Kelet-európai-síkságon döntően anticiklonális hatások érvényesülnek, így délen jobbára napos, csapadékmentes az időjárás, másutt ugyanakkor a tartósabban megmaradó rétegfelhőzet és köd jellemző. Ciklonok csak Izlandtól délre és a Skandináv-félsziget északi része fölött figyelhetőek meg, frontjaik ugyanakkor a Balti-tengertől délre is lenyúlnak. Számottevő mennyiségű csapadék azonban csak Dél-Norvégiában fordul elő, másutt csak gyenge eső esik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 fok közelében alakul, ennél érdemben hidegebb a Kelet-európai-síkságon és a Kárpát-medencében van a borult, ködös időjárás hatására, valamint melegebb a legdélebbi területeken. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölött hidegfront vonul át, hátoldalán a magasban jelentősen hidegebb levegő érkezik hazánk fölé, szeles időre készülhetünk.


Várható időjárás vasárnap estig

-------------------------------

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, és késő délutántól, estétől szórványosan alakul ki eső, havas eső, az ország északkeleti harmadán havazás. Az éjszaka második felére ugyanakkor az ország nagy részén megszűnik a csapadék, és északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Vasárnap gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütés várható, már csak legfeljebb keleten lehet egy-egy futó hózápor. Az északi szél szombat délutántól egyre nagyobb területen erős, éjszaka és vasárnap napközben viharos lesz, csak délutántól mérséklődik lassanként a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 2 és 6 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!