Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.01.15

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------



Európa nyugati és északi részének időjárását ciklon teszi változékonnyá. A ciklon középpontja Izland fölött van, emiatt a térség fölött déli, délnyugati az áramlás, ami enyhe és nedves levegőt szállít.

Több helyen fordul elő csapadék, a legtöbb Dél-Skandináviában, a Brit-szigeteken és az atlanti partvidéken esik, helyenként 20-40 milliméter is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északabbra 4 és 11, délen többnyire 12 és 18 fok között változik.

Európa többi részén anticiklon miatt kevés a csapadék. Derült, illetve borult, párás területek egyaránt előfordulnak. Előbbiek inkább a szelesebb tengerpartokon, hegyekben vannak, utóbbi a völgyekre, medencékre jellemző. Mindez a hőmérsékleten is érezteti hatását: míg a borongós, ködös területeken fagypont alatt marad a hőmérséklet, a napos tájakon 4-10 fok között, a mediterrán térségben 15 fok felett alakul a csúcsérték.

Csütörtök estig a Kárpát-medence túlnyomó részén folytatódik a borongós, ködös idő, csak helyenként süthet ki a nap.




Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

----------------------------------------------------


Az ország legnagyobb részén folytatódik a borult, párás, foltokban ködös idő, de csütörtökön főként nyugaton helyenként kisüt a nap. A borult, ködös tájakon hószállingózás, ónos szitálás, szitálás előfordulhat. Éjszaka és csütörtökön napközben többnyire mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában -3 és +2 fok között alakul, de ahol kisüt a nap, ennél pár fokkal melegebb is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!