Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.03.16

(MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Az Ibériai-félsziget felett ciklon örvénylik, így Spanyolországból több helyről is jelentős csapadékot jelentettek. Ugyancsak ciklont figyelhetünk meg Skandinávia fölött, emiatt Délnyugat-Norvégiában és Délnyugat-Svédországban is nagyobb mennyiségű eső esett. Egy lassanként feloszló hidegfrontnak köszönhetően pedig ugyancsak csapadékos az Égei-tenger térsége. A kontinens többi részének időjárását ugyanakkor egy nagykiterjedésű anticiklon határozza meg, így másutt jellemzően napos, csapadékmentes az idő. Kedd estig időjárásunkat döntően az említett magasnyomás alakítja, de a Kárpát-medence nyugati fele fölött egy az Alpok felett átvonuló hidegcseppnek köszönhetően több lehet a felhő a keddi nap folyamán.



Várható időjárás az ország területén kedd estig:

------------------------------------------------


Reggelig túlnyomóan derült lesz az ég, legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet az égen. Kedden a Dunántúlon és a Duna mentén több-kevesebb napsütés mellett erősebben megnövekszik a felhőzet, a keleti megyékben azonban csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. Csapadék általában nem lesz, de kedden késő délután az Alpokalján egy-egy futó zápor esetleg előfordulhat. Hétfő délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás, ezt követően gyenge vagy mérsékelt marad a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára -5 és +1 fok között alakul, de a keleti fagyzugokban néhol ennél pár fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 12 és 18 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!