Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.03.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------



Kontinensünk túlnyomó részén magasnyomású zónák alakítják az időjárást. Számottevő felhőzet és csapadék szinte sehol sincs. Skandinávia irányából sarkvidéki hideg zúdul a kontinens középső tájai irányába, ám ezt a markáns frontot nem kíséri jelentős felhőzet. Szombaton a Kárpát-medencébe is megérkezik a hideg levegő, szórványosan esővel, illetve zivatarokkal.


Várható időjárás az ország területén szombat estig:

---------------------------------------------------


Pénteken sok napsütés, kevés fátyol- és gomolyfelhő várható csapadék nélkül. Éjszaka fátyolfelhők sodródnak fölénk, sőt északnyugaton és északkeleten meg is vastagszik a felhőzet. Arrafelé hajnalban már kisebb eső előfordulhat. Szombaton észak felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de délen, délkeleten még több órát süthet a nap. Egyre többfelé várható eső, zápor. Egy-egy zivatar a front mentén is kialakulhat, de az Alföldön nagyobb számban képződhetnek. Eleinte gyenge lesz a légmozgás, majd szombaton egyre többfelé északira, északkeletire fordul, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 8 és 20 fok között alakul, majd délután észak felől gyorsan csökken a hőmérséklet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!