Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.03.27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Ciklon örvénylik a Földközi-tenger középső medencéje felett, emiatt arrafelé általában sok a felhő, több helyen fordul elő eső, záporeső, helyenként zivatar is kialakul. Kontinensünk nagyobb részén azonban nyugodt, napos, száraz idő a jellemző egy nagykiterjedésű anticiklon hatására, amely hazánktól északkeletre található. A Kárpát-medence időjárását szombaton már egy hidegcsepp alakítja, emiatt gomolyfelhők képződnek, és elszórtan zápor, egy-egy helyen pedig akár zivatar is kialakulhat.


Várható időjárás az ország területén szombat estig

--------------------------------------------------

Pénteken túlnyomóan derült, száraz időre számíthatunk, majd éjszaka a Dunántúlon átmenetileg megnövekszik a fátyolfelhőzet. Szombaton a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és elsősorban az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, illetve a főváros tágabb környezetében elszórtan alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. Estére mindenütt mérséklődik a légmozgás, de szombaton a zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal alacsonyabb értékek is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 15 és 19 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!