Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.04.02

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------


Magasnyomású híd húzódik az Atlanti-óceán és a Közép-Európa felett található anticiklonok között, így nagy területen eseménytelen az idő. Utóbbi térségben viszont az átlagosnál hidegebb van, sokfelé fordul elő hajnali fagy. A mediterrán térségben egy hullámzó frontzóna hatására főként Spanyolországban és a Balkán-félszigeten hullott csapadék, Macedóniából, Bulgáriából, Albániából is kiadós havazásról érkeztek hírek. Emellett Észak-Európában is ciklonok vonulnak kelet felé, de ezek inkább csak a norvég partvidéken okoztak vegyes csapadékot. Hazánk időjárását alapvetően az anticiklon határozza meg, de pénteken egy észak felől közelítő hidegfront is hatással lesz ránk.


Várható időjárás péntek estig

-----------------------------


Az ország nagy részén éjszaka is derült marad az ég, de az Alföldön néhol lehetnek felhősebb körzetek. Pénteken a többórás napsütést a déli óráktól már nagyobb területen is zavarhatják gomolyfelhők, de csapadék nem várható. Éjszaka gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Pénteken a Dunától keletre délnyugati, nyugatra már északnyugati szél várható a Kisalföldön erős lökésekkel.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között várható, de a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 13 és 17 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!