Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.06.25

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Skandináv-félsziget déli része fölött elhelyezkedő anticiklon középpontja kelet felé helyeződik, aminek hatására Skandinávia déli és keleti felén, valamint a balti térségben a leszálló légmozgások a meghatározók. Dél-Európa időjárását szintén anticiklon alakítja. Ezeken a területeken általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. Izland térségében ciklon örvénylik, aminek hidegfrontja a Brit-szigetek északi területeit is eléri. Nyugat-Európa partvidékén sekély ciklonhoz kapcsolódó felhőzet húzódik, az Ibériai-félsziget északi részén zivatarok is kialakulnak. Közép-Európa felett magassági hidegörvény helyezkedik el, amelynek felhőzetéből többfelé alakul ki zápor, zivatar. A hidegcsepp és a balti térségbe húzódó anticiklon összeáramlási zónájában is előfordulnak záporok, zivatarok. A Kárpát-medence időjárását holnap még a fent említett magassági hidegörvény alakítja.


Várható időjárás az ország területén péntek estig:

--------------------------------------------------


Csütörtökön a kevés fátyolfelhő és az erősebben megnövekvő gomolyfelhők mellett általában többórás napsütés várható. A keleti, északkeleti megyékben, valamint a Nyugat-Dunántúlon elszórtan alakulhat ki zápor, az északkeleti harmadban zivatar is valószínű. Éjszaka az Északi-középhegység tágabb környezetében és a Dunántúlon lehetnek felhősebb körzetek, és arrafelé várhatók záporok, zivatarok.

Pénteken általában több órára kisüt a nap, emellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Több helyen valószínű zápor, zivatar - nagyobb számban a délutáni, esti órákban, és kiemelten az északi országrészben. Néhol akár heves zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél pénteken többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 26 és 32 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!