Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.07.02

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk északi, északnyugati vidékei fölött többközéppontú ciklon helyezkedik el. Hatására arrafelé a több-kevesebb napsütés mellett többfelé erősebben megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő eső, záporeső, néhol zivatar is kialakul. Ezzel szemben szárazföldünk déli, délkeleti térségének időjárását anticiklon határozza meg. A magasnyomás területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés.

Európa déli felén már nyári az idő, a délutáni órákra sokfelé emelkedik a hőmérséklet 30 fok fölé, sőt a délebbi tájakon helyenként 35, 37 fokot is mérnek. Északabbra is meleg van, 20 fok alatti hőmérséklet csak az északi területen van. Péntek estig a Kárpát-medence fölé többnyire nedves, labilis, kezdetben meleg, majd kissé hűvösebb léghullámok érkeznek.


Várható időjárás az ország területén péntek estig:

--------------------------------------------------

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződésre és többfelé - nagyobb számban az ország keleti felén, kisebb számban északnyugaton - záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk. Éjszaka a középső tájakon változóan, másutt erősen felhős lesz az ég, eleinte keleten, majd délnyugaton, nyugaton több helyen, középen néhol várható zápor, zivatar.

Pénteken közepesen és erősebben felhős időszakok és területek egyaránt lesznek, majd délután nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, északnyugaton elszórtan zápor, máshol többfelé zápor, zivatar valószínű. A zivatarokat csütörtökön és pénteken is felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések kísérhetik. Hajnalig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, pénteken megélénkül, helyenként meg is erősödik az északnyugati, északi szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 24 és 29 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!