Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.07.05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Brit-szigetektől északra többközéppontú ciklon örvénylik, emiatt arrafelé, valamint a hozzá tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. Ugyanakkor kontinensünk déli felén anticiklon alakítja az időjárást. Területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

A legmelegebb továbbra is a Pireneusi-félsziget déli részén, valamint a Fekete- és a Kaszpi-tenger közötti tájakon van, ahol a délutáni órákra több helyen 35, 39 fok közé melegszik fel a levegő.

Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását a fent említett magasnyomás határozza meg, majd az esti órákban markáns hidegfront érkezik.


Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

-------------------------------------------------

Éjszaka gyengén felhős, száraz idő lesz. Hétfőn napközben a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, néhol gyenge zápor lehet, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és akkor egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar.

Az eleinte néhol élénk északnyugati, északi szél éjszakára mérséklődik, majd hétfőn főként a Dunántúlon megerősödik, estétől többfelé viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 33 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!