Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.07.10

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Hollandia és Lengyelország északi része felett is található egy-egy ciklon, amelyeknek hullámzó frontrendszere mentén sok a felhő, és több helyen fordul elő eső, zápor. Hosszan elnyúló hidegfront található a Kelet-európai-síkság felett, arrafelé a záporok mellett zivatarok is kialakulnak. Kontinensünk nagy részén anticiklon alakítja az időjárást, általában sokat süt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A Kárpát-medencében szombat délelőttig marad a derült, száraz idő, majd északnyugat felől megérkezik a hullámzó frontrendszer hidegfronti szakasza, de a délkeleti országrészben csak vasárnapra szűnik meg a hőség.


Várható időjárás az ország területén szombat estig:

---------------------------------------------------


Szombat délelőttig túlnyomóan derült, száraz idő várható, legfeljebb fátyolfelhőzetre számíthatunk. Kora délutántól előbb a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten, később egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, de az Alföld nagy részén estig napos marad az idő, arrafelé csapadékra is kicsi az esély. Kora délutántól előbb Dunántúl nyugati tájain, aztán helyenként északkeleten, majd egyre nagyobb területen valószínű eső, zápor, elszórtan zivatar is kialakulhat. Szombat délutántól az északnyugatira, északira forduló szelet a nyugati országrészben és néhol északkeleten viharos lökések kísérik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 30 és 35 fok között alakul, de a nyugati megyékben néhány fokkal hűvösebb is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!