Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.08.02

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------



A balti államoktól a Kárpátokon át egészen a Balkán-félszigetig, valamint a Pireneusi-félsziget fölött anticiklon helyezkedik el. Területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Izland fölött ciklon örvénylik, emiatt arrafelé, valamint a hozzá tartozó hullámzó front mentén - a Skandináv-félszigettől Németországon át Dél-Franciaországig - gyakran erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő zápor, néhol zivatar. Szintén ciklon határozza meg Kelet-Európa időjárását, így ott is többnyire felhős, csapadékos az idő. A legmelegebb továbbra is Spanyolországban van, ahol a délutáni órákra több helyen 40, 42 fok közé melegszik fel a levegő. Hétfő estig a Kárpát-medence térségét is eléri a fent említett hullámzó frontrendszer, így változékonyabbá válik az idő.


Várható időjárás hétfő estig

----------------------------


Éjszaka nagyobbrészt gyengén felhős időre számíthatunk, de északnyugaton, nyugaton megvastagszik a felhőzet, és erőteljesebb gomolyfelhő-képződés is valószínű, ott helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Hétfőn északnyugaton többnyire erősen, másutt változóan felhős lesz az ég. Eleinte az ország északnyugati felén elszórtan, majd délutántól többfelé, másutt néhol alakul ki zápor, zivatar, de a Tiszántúlon csapadék nem várható. A néhol élénk déli, délkeleti szél estétől mérséklődik, majd hétfőn több helyen megerősödik, délután a Dunántúlon északnyugatira, északira fordul. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de északkeleten néhol hűvösebb, északnyugaton melegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 26 és 34 fok között valószínű, délen lesz a melegebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!