Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.08.10

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Szárazföldünk középső és déli részének időjárását anticikonális hatások alakítják, emiatt errefelé sok a napsütés, és a gomolyfelhő-képződésből csak helyenként alakulnak ki záporok, zivatarok. Ugyanakkor Izland fölött ciklon örvénylik, amelynek hatására ott, valamint a hozzá tartozó frontok mentén - Nyugat-Európa területén - több a felhő, és záporok, zivatarok alakulnak ki.

Szintén ciklon található a Fehér-tenger fölött, így Oroszország északnyugati tájain is felhős, csapadékos az idő. Európa nagy részén hőség van, a délutáni órákra kontinensünk nyugati, délnyugati és középső vidékén többfelé 31, 37 fokot mérnek, sőt Spanyolországban a délutáni órákra néhol 40, 42 fokig melegszik fel a levegő.

Kedd estig a Kárpát-medencében folytatódik a meleg, fülledt idő záporokkal, zivatarokkal.


Várható időjárás kedd estig:

-----------------------------

Hétfőn és kedden is fátyolfelhőzetre és gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Hétfőn elszórtan (nagyobb számban északon és nyugaton), kedden több helyen (főként a Dunántúlon és a középső országrészben) alakulhat ki zápor, zivatar, elsősorban kedden felhőszakadás, jégeső is lehet. Ma az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül, éjszaka és holnap többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 28 és 32 között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!