Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.10.13

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Brit-szigetek térségében magasnyomású légköri képződmény található, amelynek hatására kontinensünk nyugati, délnyugati területein általában kevés a felhő, napos idő a jellemző, ugyanakkor az éjszakai órákban helyenként párássá, ködössé válik a levegő.

Kelet-Európa felett nagyobb, összefüggőbb felhőzetet figyelhetünk meg a műholdfelvételeken, onnan esőt, záporokat is jelentenek.

A Kárpát-medencét elérte egy hidegfront, ugyanakkor egy magassági hidegörvény hatásával is számolni kell még a következő 24-36 óra során itt a szárazföld belsejében, így hazánkban csütörtök estig változékony időre van kilátás. A több helyütt csípős éjszakát az ilyentájt megszokottnál hűvösebb nappal követi.


Várható időjárás csütörtök éjfélig:

-----------------------------------


Szerdán az ország keleti harmadán felhős idő lesz a jellemző és több helyen valószínű eső, zápor, másutt a gomolyfelhőkből néhol alakulnak ki záporok. Előfordulhat egy-egy zivatar, illetve az Északi-középhegység csúcsain átmenetileg hózápor. Hajnalra foltokban köd képződik.

Csütörtökön a Dunától keletre még lesznek erősebben felhős területek, majd ott is gomolyosodik a felhőzet. A Dunántúlon a gomolyfelhők mellett hosszabb időre is kisüthet a nap, majd a késő délutáni óráktól nyugat, északnyugat felől vastagabb felhősáv érkezhet. A Dunántúlon kicsi a csapadék esélye. Másutt délelőtt szórványosan, délutántól már csak elvétve fordulhat elő eső, zápor. Az északi, északnyugati szelet szerdán a Dunántúlon helyenként még erős, csütörtökön néhol időnként élénk lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, azonban a szélvédett, kevésbé felhős tájakon gyenge fagy is várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 8 és 14 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!