Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.10.14

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A magasnyomás Közép-Európa fölé helyeződött, sőt szinte beékelődött két légörvény közé.

A Skandináv-félsziget térségében egy markáns ciklon okoz felhősödést, csapadékot.

Hazánktól keletre, illetve délre is található egy-egy légörvény, amely szintén változékony, csapadékos időt okoz. A ciklonok által körülölelt részeken nyugodt idő a jellemző, viszont a hajnali, reggeli órákra nagy területen párássá válik a levegő, köd képződik, amely napközben csak lassan oszlik fel. A Kárpát-medence időjárását is a már említett beékelődő anticiklon alakítja, így hajnalban párássá válik a levegő, köd képződik, ezt követően viszont gyengén felhős, napos idő valószínű.


Várható időjárás péntek éjfélig:

--------------------------------


A kora esti óráktól egyre vastagabb felhők érkeznek nyugat, északnyugat felől, majd éjszaka a felhősödés inkább csak a nyugati, északnyugati megyékre korlátozódik, másutt kiderül az ég. A derült tájakon többfelé párássá válik a levegő, köd is képződik, itt szitálás (esetleg ónos szitálás is) előfordulhat. Pénteken néhol csak nagyon lassan oszlik fel a köd, rétegfelhőzet, de ezt követően gyengén felhős, napos idő várható, északnyugaton, délen némileg több felhővel. A északias szél jobbára mindenütt mérsékelt marad, éjszaka szélcsendes körzetek is lehetnek.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +6 fok között várható. A felhősebb Kisalföldön lesz a legenyhébb a hajnal, a szélcsendes, derült részeken pedig ismét fagyhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 12 és 16 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!