Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.11.13

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Az Atlanti-óceán felett markáns ciklon örvénylik.

Ugyancsak alacsonynyomású légörvény található az Északi-tenger és a Kelet-európai-síkság felett is. Hatásukra a kontinens északi, északkeleti területein erősen felhős, illetve borult idő a jellemző. Több helyről jelentenek esőt, a magasabban fekvő részekről, valamint a keleti tájakról havasesőt, havazást, hózáporokat is.

A Földközi-tenger nyugati medencéjében is több helyütt jelentősebb csapadék esett az elmúlt 24 órában.

Ugyanakkor az Ibériai-félsziget térségében és a szárazföld középső, valamint délkeleti vidékein anticiklon a meghatározó, így csendesebb idő van általában hosszabb-rövidebb napsütéssel, emellett az éjszakai órákban többfelé köddel, amely helyenként napközben is megmarad.

A Kárpát-medencét nyugat felől megközelíti egy magassági hideg légörvény, főleg a nyugati területeken átmenetileg megvastagodhat a felhőtakaró és szórványosan csapadékra is számítani kell.


Várható időjárás vasárnap éjfélig:

----------------------------------


Éjszaka jobbára erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk, inkább csak délkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. Több helyen párás, ködös lesz a levegő. A Dunántúlon szórványosan várható eső, zápor, másutt csak szitálás valószínű helyenként (északkeleten elvétve ónos szitálás sem kizárt). Vasárnap a ködfoltok nagy része fokozatosan megszűnik. Délelőtt a Dunántúlon, illetve az északi, északkeleti megyékben jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt a fátyolfelhők mellett kisüt a nap. Délután nyugaton és északon is vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. A délelőtti órákban a Dunántúlon szórványosan előfordul eső, zápor, délután ott is egyre kevesebb helyen eshet. Másutt számottevő csapadék nem várható. Vasárnap néhol kissé megélénkülhet az északi, északkeleti szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7 fok között alakul. Északkeleten lesz a hidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7 és 14 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!