Időjárás
meteoblue
TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.11.25

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Európa északi részén frontok teszik változékonnyá az időjárást. Az eső mellett többfelé havas esőről, havazásról érkezik jelentés.

A Földközi-tenger nyugati medencéjében egy mediterrán ciklon örvénylik, ám ott síkvidéken halmazállapot-váltásnak nyoma sincs, eső, záporeső a jellemző, sőt helyenként zivatar is előfordul. A két ciklonális képződmény között egy magasnyomású zóna húzódik, amelynek középpontja mostanra már a Fekete-tenger fölé tevődött. A nyugodt idő hatására éjszaka többfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, valamint a hajnalok igen csípősek.

A Kárpát-medence fölött holnap áthalad a mediterrán ciklon, amelynek hátoldalán északnyugat felől hidegebb levegő szivárog fölénk, így az eső mellett elsősorban északnyugaton havas eső, havazás is előfordulhat.


Várható időjárás péntek éjfélig:

--------------------------------


Csütörtökön napközben tovább szakadozik, csökken a felhőzet, ugyanakkor jó eséllyel az Északi-középhegység tágabb térségében egész nap borult, párás idő lesz a jellemző.

Éjszaka nyugat felől fokozatosan megnövekszik, majd meg is vastagszik a felhőzet, így pénteken a nap nagyobb részében túlnyomóan borult időre számíthatunk. Éjszaka néhol már eshet, majd a hajnali órákban délnyugat felől egy masszív csapadékzóna érkezik, amely csak lassan vonul észak felé. A Dunántúlon kiadósabb csapadékra van kilátás. Az eső mellett előbb Sopron és az Alpokalja térségében, később a Dunántúl nyugati és északi részein, illetve az Északi-középhegység magasabban fekvő helyein havas eső, havazás is előfordulhat.

A délkeleti szél éjszaka a Nyugat-Dunántúlon, holnap napközben egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul. Élénk, helyenként erős lökések is lehetnek.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +4 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 1 és 10 fok között várható, északnyugaton számíthatunk az alacsonyabb értékekre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!