Időjárás
meteoblue
TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.11.26

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kissé átalakult Európa nagytérségi helyzetképe, ugyanis a ciklonok Európa nagy részéről kiszorították a magasnyomású légköri képződményeket.

Szárazföldünk nagyobb részén tehát igen változékony az időjárás.

A Norvég-tenger felett, illetve a Finnország térségében örvénylő ciklonok elsősorban esőt, záporesőt okoznak, ám az északi tájakon, illetve a magasabban fekvő helyeken havazás is előfordul.

Eközben a Földközi-tenger térségében örvénylő mediterrán ciklon mostanra már keletebbre helyeződött.

A Kárpát-medence is ennek a ciklonnak a hatása alatt lesz a következő időszakban, így több hullámban számíthatunk csapadékra, elsősorban északnyugaton halmazállapot-váltás is lehet.


Várható időjárás szombat éjfélig:

---------------------------------


Túlnyomóan borult időre számíthatunk, majd estétől kissé vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet, szombaton pedig az ország nagyobb részén a nap is kisüt. Pénteken a kiterjedt csapadékzóna lassan észak felé helyeződik, éjfél környékén elhagyja térségünket. Az eső a Dunántúl nyugati és északi részein, illetve az Északi-középhegység magasabban fekvő helyein egyre nagyobb területen átválthat havas esőbe, illetve havazásba.

Szombaton több hullámban számíthatunk esőre, záporesőre, a reggeli, délelőtti órákig az Alpokalja térségében vegyes halmazállapotú csapadék valószínű. Egyre nagyobb területen nyugatira, délnyugatira, szombaton már délire, délkeletire fordul a szél, és helyenként megélénkül.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 5 és 8 fok között várható, de a naposabb déli részeken 9, 12, a tartósan felhős északi tájakon 2, 4 fok is előfordulhat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!