Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.11.29

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Európa időjárását továbbra is egy többközéppontú ciklon határozza meg. Ennek a ciklonnak a melegfrontja jelenleg Lengyelország északi részétől egészen Oroszországig húzódik. Ezen a területen a negatív hőmérséklet miatt sok helyen havazik. A ciklon hidegfrontja egészen Szicíliág húzódik, a front az Adriai-tenger térségében többfelé okoz zivatarokat.

A hidegfront mögött Nyugat- és Közép-Európát hideg levegő árasztja el, ezért itt hűvös az időjárás, többfelé pára és köd képződik. A legmagasabb hőmérséklet a görög szigetvilág térségében mérhető, arrafelé 20 fok a maximumhőmérséklet.

A legalacsonyabb minimum értékek Skandináviában vannak, ott néhol -34 fokig is lehűlt a levegő. A Kárpát-medence időjárását ma a ciklonrendszer hidegfrontja alakítja, viszont holnap melegedés kezdődik.


Várható időjárás kedd éjfélig:

------------------------------


Az ország nagy részén szakadozott lesz a felhőtakaró, de az északkeleti, keleti megyékben estétől kezdődhet csak érdemi felhőzetcsökkenés. Az Északi-középhegységben fordulhat elő főként havazás, havas eső, másutt csak hózáporok alakulhatnak ki.

Éjszaka általában kevés lesz a felhő. Holnap délelőtt napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel, majd a déli óráktól északnyugat felől gyorsan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet.

Hétfő délután, este elsősorban az ország északi felében várható csapadék: kezdetben szinte mindenütt havazás, majd fokozatosan havas eső, eső is megjelenhet. Az északnyugati, nyugati, kedden délnyugati szelet nagy területen kísérik erős lökések, éjszakára csak átmenetileg mérséklődik a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +1 fok között valószínű, de a havas nyugati és északi területeken akár -6, -8 fok sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 2 és 7 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!