Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.11.30

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kelet-Európa időjárását egy nagykiterjedésű ciklon alakítja. A ciklon melegfrontja Oroszország felett tevékenykedik, többfelé előfordul havazás arrafelé. A hidegfrontja egészen a Fekete-tengerig húzódik, jellemzően esős az idő, de néhol zivatarok is kialakulnak a front mentén.

Észak-Európa felett egy norvégiai középpontú ciklon örvénylik, melynek melegfrontja mentén több helyen havazik.

Dél-Európa keleti része felett egy mediterrán ciklon alakítja az időjárást, sokfelé esik az eső, egy-egy zivatart is okoz a ciklon.

Estétől a Kárpát-medence időjárását melegfront alakítja, holnap pedig az északi ciklon melegszektorába kerülünk, enyhébb, de szeles idő várható.


Várható időjárás szerda éjfélig:

--------------------------------


Kedd délután erősen felhős vagy borult lesz az ég, és elsősorban az ország északi felében várható csapadék: kezdetben nagyobb területen megvan az esély havazásra, havas esőre, majd egyre inkább havas esőre, majd esőre vált a halmazállapot. A lehullott hó olvadni fog, hajnalra pedig jórészt meg is szűnik a csapadék.

Szerdán eleinte erősen felhős lesz az ég, de napközben délnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap. Naplementéig nagyjából az ország délnyugati felén szakadozhat fel a felhőzet. Érdemi csapadék nem lesz, de az északi megyékben helyenként gyenge eső, futó zápor előfordulhat.

A délnyugati szél kedd délután egyre nagyobb területen erősödhet meg, sőt néhol viharos széllökések is lehetnek. Szerda hajnalra némileg mérséklődik a szél, szélerősödésre szerda délutántól számíthatunk újra.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 1 és 6 fok között alakul, csak az északkeleti határvidéken lehet kissé hidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 4 és 11 fok között alakul, az Északi-középhegységben lesz a leghűvösebb, a Dél-Dunántúlon azonban ennél kissé melegebb is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!