Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.12.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Brit-szigetektől nyugatra nagy kiterjedésű ciklon örvénylik. Hosszan elnyúló frontrendszere Portugáliában és Spanyolország nyugati részén okoz csapadékos időjárást. A napi csapadékösszeg többnyire 10 mm fölött alakul.

Mindeközben Európa nagyobb részének időjárását egy anticiklon alakítja, melynek középpontja éppen a Kárpát-medence felett helyezkedik el. A magasnyomás területén többnyire nyugodt az időjárás, de sokfelé képződik köd, melynek egy része napközben is tartósan megmarad.

A Brit-szigeteknél lévő peremciklon melegfrontja este eléri a Kárpát-medencét, hatására felhős idő várható, nagy területen csapadék is előfordulhat.


Várható időjárás péntek éjfélig:

--------------------------------


Erősen felhős vagy borult lesz az ég, a délnyugati országrészben lehetnek szakadozások. Estétől, késő estétől az északi megyékben vegyes halmazállapotú csapadékhullás kezdődik. Eleinte több helyen ónos eső előfordulhat, majd később eső lesz a jellemző. Északkeleten havazás valószínű, amely péntek délelőtt fokozatosan havas esőbe, majd esőbe megy át, és szűnik.

Pénteken délután főleg a Dunántúl északi részén, este pedig a déli megyékben lehet számítani esőre. Csütörtökön helyenként megélénkül a déli szél, amely késő estétől sokfelé meg is erősödik, pénteken egy-egy viharos lökés is lehet.


A legalacsonyabb hőmérséklet az esti órákban állhat be, ekkor +1, -6 fok valószínű, délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Reggelre több fokot melegszik az idő, -1 és +10 fok közötti értékeket mérhetünk majd.

Pénteken kora délután 2 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk, délnyugatról északkelet felé haladva számíthatunk a kisebb hőmérsékletekre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!