Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.12.24

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinens-szerte ciklonok és frontok tevékenykednek, sokfelé felhős, csapadékos az idő. Délen és nyugaton az eső esik, míg északon havazik.

Az Ibériai-félszigeten záporok, zivatarok is előfordultak, így Sevilla környékén néhol 50-90 milliméter csapadékot jelentettek. Arrafelé enyhe az idő, miközben a Kelet-Európai-síkságon és a Balti-ősföldön zord hideg van.

Az Ural előterében nem ritka a -25, -30 fokos hőmérsékleti minimum, sőt néhol -35 fokig is lehűl a levegő.

A Kárpát-medence időjárását eleinte melegfronti felhőzet és csapadékzóna, majd szombaton délutántól hidegfront alakítja.


Várható időjárás szombat éjfélig:

---------------------------------

Éjszaka a legtöbb helyen átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet, ekkor már csak kevés helyen eshet. Szombaton a déli és északi megyékben erősen felhős vagy borult idő ígérkezik esővel, délen záporral, északon délután havas esővel, hóval. A közöttük levő megyékben ugyanakkor több-kevesebb napsütés, csapadékmentes idő valószínű. A délnyugati szél éjszakára mérséklődik. Szombat délután ugyanakkor egyre nagyobb területen északkeletire fordul, és megélénkül a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul, ugyanakkor a kissé szelesebb, magasabban fekvő délnyugati helyeken csupán 5, 8 fokig hűl le a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 3 és 8 fok között várható, de míg délen, délnyugaton 10, 11, északkeleten csupán 1, 2 fok valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!