Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.01.05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Európa nagy részének időjárását ciklonok teszik változatossá. Ez alól egyedül a Balkán-félsziget képez kivételt, mivel ott egy anticiklon hatására nyugodt, csapadékmentes az idő.

Észak-Európában továbbra is hideg az időjárás, ott a maximum-hőmérsékletek sok helyen -10 fok alatt maradnak.

Ezzel szemben Spanyolország keleti partjainál 25 fok fölötti hőmérsékletekről is érkezett jelentés. A két térség között egy hosszan elnyúló, hullámzó frontálzóna húzódik, így ott sokfelé esik az eső, néhol, főleg a magasabban fekvő helyeken havazik is. A frontzóna mögött jóval hidegebb levegő árasztja el a térséget.

A Kárpát-medence időjárását a hullámzó frontrendszer alakítja, mögötte hidegebb, de szárazabb levegő érkezik, így átmenetileg megnyugszik térségünkben a légkör.


Várható időjárás csütörtök éjfélig:

-----------------------------------


Túlnyomóan borult lesz az ég, majd csütörtökön északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap. Többfelé valószínű eső, záporeső, amelyet az éjszaka folyamán előbb a Dunántúl magasabban fekvő részein, később síkvidéken is helyenként havas eső, havazás válthat fel. A csapadékzóna délkelet felé csütörtökön délutánig elhagyja az országot, délelőtt nagyobb eséllyel a délnyugati és északkeleti országrészben lehet havazás, másutt inkább gyenge eső, havas eső valószínű. Az északnyugatira forduló szelet több helyen erős lökések kísérhetik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 5 fok között alakul, de a szélcsendesebb északkeleti tájakon fagypont alá is hűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 3 és 8 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!