Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.01.17

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Észak-Európa felett ciklonok örvénylenek, hidegfrontjaik egészen Közép-Európáig érnek. A frontok mentén többfelé fordul elő kisebb vegyes halmazállapotú csapadék, emellett Lengyelországban zivatarok is kialakultak. A Finnország fölötti ciklon hátoldalán a Balti-tenger térségében közel 140 km/h-s széllökést is regisztráltak.

Eközben Nyugat- és Dél-Európa időjárását anticiklon alakítja, így ott nagy területen napos, eseménytelen az időjárás, míg Franciaországban rétegfelhőzet borítja be a tájat. Kedd estig a Kárpát-medence fölött újabb hidegfront vonul át, mögötte hátoldali helyzetre számíthatunk.


Várható időjárás kedd éjfélig:

-----------------------------

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég késő délutánig, majd késő délutántól északkelet, észak felől csökkenni kezd a felhőzet, reggelre szinte mindenütt kiderül az ég. Az észak felől érkező csapadékzónából eső, zápor, hózápor több helyen előfordulhat kisebb mennyiségben, késő estére, az éjféli órákra a délnyugati tájakon is megszűnik a csapadék.

Kedden döntően derült vagy fátyolfelhős, napos, csapadékmentes idő lesz, de az északkeleti megyékben lehetnek felhősebb tájak is. Hétfő estig nagy területen lesz viharos az északnyugati, nyugati szél, majd veszít erejéből, de még éjszaka és kedden napközben is több helyen maradhat erős a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően -5 és 0 fok között alakul, de a keleti még havas, kevésbé szeles tájakon hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 3 és 8 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!