Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.07.18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa legnagyobb részén egy anticiklon terül el, melynek köszönhetően szinte mindenütt napos, száraz idő a jellemző. A hőmérsékleti maximumok általában 27 és 38 fok között alakulnak Közép- és Nyugat-Európában. 41 fok feletti értékeket csak néhol, az Ibériai-félszigeten mérnek.

Észak felé haladva, a Brit-szigetek északi részén, illetve a skandináv területeken jóval enyhébb az idő. Az ottani időjárást egy hullámzó frontrendszer alakítja, mely mentén leginkább Norvégiában hullott nagyobb mennyiségű, 15 mm-t meghaladó csapadék.

A Kárpát-medence időjárását is az említett anticiklon fogja meghatározni, mely további melegedést eredményez a hét további napjaiban.


Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

--------------------------------------------------


Hajnalig csak kevés fátyolfelhő lehet az égen. Kedden is túlnyomóan napos időre lehet számítani, a keleti országrészben kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken ennél több fokkal alacsonyabb, míg a belterületeken, vízpartoknál magasabb értékeket is mérhetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 30 és 35 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!