Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.07.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Az időjárási helyzet Európában

------------------------------

Dél-, Délnyugat-Európában, valamint a Kelet-európai-síkság nagyobb részén anticiklon, a benne uralkodó szárító hatású, leszálló légmozgás alakítja az időjárást, felhő is alig zavarja a napsütést. Az Atlanti-óceántól érkező légköri frontok útja főként kontinensünk északnyugati, északi területei felé vezet, arrafelé időnként csapadékos, szeles időt okozva. Ugyanakkor egy hidegfront a következő 24-36 órában átmenetileg Közép-Európát, így a Kárpát-medencét is érinti. Hazánkban is kialakulnak záporok, zivatarok és néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.


Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

------------------------------------------------------

Az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos idő várható, de főleg hazánk északnyugati felén több helyen erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ott záporok, zivatarok is kialakulnak. Éjjel egy hidegfront szakadozott felhőzete húzódhat hazánk felett. Szórványosan várható záporeső, zivatar. Vasárnap a hidegfront felhőzete estig kelet felé elhagyja az országot. Mögötte általában több órára kisüt a nap, de napközben még gomolyfelhők képződnek. Kezdetben szórványosan, délután főleg a déli és a keleti megyékben valószínű zápor, zivatar, nagyobb számban nagyjából a Miskolc-Békéscsaba vonal tágabb környezetében. Az északi, északnyugati szelet több helyen erős, zivatar környezetében viharos lökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 22 fok között alakul, de a vízpartokon, a városokban, a magasabban fekvő helyeken enyhébb is lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 30 és 36 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!