Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.08.02

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Az időjárási helyzet Európában:

-------------------------------


Kontinensünkön egyre nagyobb teret hódít meg a délnyugat felől benyúló magasnyomású zóna. Emiatt a csapadékot adó frontrendszerek pályái észak felé helyeződnek, jelenleg a Brit-szigetek térségében és Skandináviában fordul elő nagyobb területen csapadék.

Ezen felül még a Baltikumban, valamint a Fekete-tengernél tevékenykedik egy-egy légörvény, előbbi térségben az elmúlt 24 órában területi átlagban is jelentős csapadék hullott le.

A Mediterráneumban továbbra is tombol a forróság, Spanyolországban helyenként eléri a 41 fokot is a hőmérséklet.

A Kárpát-medence időjárására is egyre inkább a fent említett anticiklon lesz hatással, erősödik a nappali felmelegedés, és szerdától egyre szárazabb levegő érkezik fölénk.


Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

----------------------------------------------------


Sok napsütés várható fátyol- és nappal képződő gomolyfelhőkkel, amelyekből nagyobb eséllyel hétfőn az Északi-középhegységben, északkeleti megyékben, illetve a Dunántúl nyugati, délnyugati felén alakulhat ki zápor, zivatar.

Estétől a gomolyok nagyrészt összeesnek, a záporok, zivatarok késő este mindenütt lecsengenek, szerdán csapadék nem valószínű. Az északias szél estétől mindenütt mérséklődik, de zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések előfordulhatnak.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között valószínű, azonban a hidegre érzékeny helyeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 29 és 34 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!