Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.08.03

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Az időjárási helyzet Európában:

-------------------------------


Jelenleg Skandinávia és a Brit-szigetek nagyobb részének időjárását alakítják ciklonális hatások, emellett pedig Ukrajna fölött is örvénylik egy elöregedőben lévő ciklon. Ezeken a tájakon több helyen fordul elő eső, zápor, zivatar.

Európa legnagyobb részén azonban nagykiterjedésű anticiklon hatására napos, döntően csapadékmentes az idő, csak kevés helyen alakulnak ki a délutáni órákban frissítő záporok, zivatarok. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kontinens döntő részén megfelel a sokévi átlagnak, de Norvégiában és a Kelet-európai-síkság nyugati részein kissé hűvösebb van a megszokottnál.

Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását az említett magasnyomás alakítja, napos, döntően csapadékmentes idő várható.


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

-------------------------------------------------------


Éjszakára kiderül az ég, ezt követően csütörtökön is sok napsütés várható kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. A szél többnyire mérsékelt marad.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 15 és 21 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 30 és 36 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!