Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.08.04

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Az időjárási helyzet Európában:

-------------------------------


Izlandtól keletre markáns ciklon örvénylik. Felhőzetéből Észak-, Északnyugat-Európában sok helyütt hull csapadék és többfelé erős a szél.

A ciklonhoz kapcsolódó frontok éles hőmérséklet-különbséget hoztak: a Brit-szigetek, valamint a Skandináv-félsziget nagy részét jóval hűvösebb levegő árasztotta el, miközben kontinensünk déli, délnyugati és középső tájain tombol a nyár, az Ibériai-félszigeten helyenként 40 fok körüli csúcsértékeket mértek, de még a Kelet-európai-síkságról is meleg nyári időt jelentenek. A szárazföld nagy részének időjárását uraló anticiklon eközben általában napos, száraz időt biztosít.

A Kárpát-medencében is kánikulára számíthatunk, sok napsütéssel.


Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

----------------------------------------------------


Túlnyomóan derült, napos, száraz időre számíthatunk, inkább csak csütörtökön jelennek meg helyenként gomolyfelhők. Estig főleg a Tiszántúlon az északkeleti, pénteken napközben az Észak-Dunántúlon a déli, délkeleti szelet kísérhetik élénk széllökések. Éjjel többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 22 fok között várható, de a hidegre érzékeny részeken ennél hűvösebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 31 és 37 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!