Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.08.07

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Az időjárási helyzet Európában

-------------------------------------

Az Atlanti-óceán felől érkező légköri frontok a Brit-szigetek északi részét érintve a Skandináv-félsziget felé tartanak. Ezeken a vidékeken gyakran beborul az ég és több helyről jelentenek csapadékot. A szárazföld nyugati területei fölé anticiklon nyúlik be és a Kelet-európai-síkság döntő részének időjárását is magasnyomású légköri képződmény határozza meg, így általában a napsütésé a főszerep. Az Észak-Finnország felett örvénylő ciklon hidegfrontja a Kárpát-medencén át az Alpokig húzódik. Hazánk fölé még a következő 24-36 óra során is váltakozó nedvességtartalmú levegő áramlik.



Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:

----------------------------------------------------------


A fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén hétfőn is több órára kisüt a nap, de erősebben felhős területek, illetve időszakok is várhatók. Késő estig csak elvétve lehet csapadék, hétfőn szórványosan valószínű záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a keleti megyékben. A Nyugat-Dunántúlon az északnyugati, északi, másutt az északkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között valószínű, de az északi völgyekben és a homokhátságokon alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 25 és 33 fok között alakul, de nyugaton hűvösebb is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!