Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.06.19

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Észak-Lengyelországtól Franciaországon át egészen Dél-Spanyolországig hullámzó front húzódik, amely többfelé okoz záport, zivatart. Előterében tombol a nyár, a maximum nagy területen alakul 30 fok felett, emellett nagyrészt napos és száraz az idő, de helyenként a magasabbra törő gomolyfelhőkből előfordulnak záporok, zivatarok.

A front mögött ezzel szemben változékonyabb és hűvösebb az idő, a Brit-szigetek nagyobb részén 20 fok alatti értéket mérünk a legmelegebb órákban is. Szintén ciklon eredményez mozgalmasabb, csapadékosabb időjárást a Skandináv-félsziget és Nyugat-Oroszország térségében, helyenként az ég is megdörren.

A Kárpát-medencét csütörtökre virradó éjszaka észak felől egy hidegfront súrolja, emiatt kissé visszább esik a hőmérséklet, átmenetileg mérséklődik a hőség.


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

-------------------------------------------------------

Túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, majd estétől az egyre nagyobb területen északira forduló szelet kísérik élénk, helyenként erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 26 és 36 fok között alakul, az északkeleti és északnyugati tájakon mérhetjük a 30 fok alatti értékeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!