Időközi választás Újpesten - A liberális párt már regisztrált az időközi választásra

Belföld, 2014.09.22

A Magyar Liberális Párt nyújtotta be elsőként regisztrációs kérelmét a november 23-i újpesti időközi választásra a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB). A testület hétfői ülésén egyhangúlag döntött a jelölőszervezet nyilvántartásba vételéről.

Az időközi országgyűlési képviselőválasztást Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kellett kiírni. Kiss Péter a főváros 11-es számú (Újpestet és Angyalföld északi részét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületében szerzett mandátumot április 6-án. A politikus júliusban elhunyt.

Az NVB szeptember 12-én tűzte ki az időközi választás időpontját november 23-ra. A testület választást kitűző határozatának mellékletében rögzítette a választással kapcsolatos határidőket, határnapokat is. Eszerint a választókat október 6-ig értesítik arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben, az ajánlásokat október 6-tól gyűjthetik az indulni szándékozók.

Az országgyűlési egyéni választókerületben induló jelölteknek 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük, indulási szándékukat pedig október 20-ig lehet bejelenteni a választási bizottságnál.

Azok a választópolgárok, akik a szavazás napján nem tartózkodnak Magyarországon, november 15-ig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!