Illegális bevándorlás - Bakondi: az új tervezetben is szerepel a kötelező szétosztás

Belföld, 2020.09.25

Az Európai Bizottság új migrációs tervezetében is szerepel a migránsok tagállamok közötti kötelező szétosztása - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György kifejtette: Brüsszelben érzékelték, hogy a nemzetállamok a külső határok védelmét szeretnék, és azt, hogy a kötelező kvótáknak nincs meg a szükséges tagállami támogatottsága. Azt mondta: az új migrációs tervezetben a kötelező betelepítési kvóta kifejezést ugyan kerülik, de más elnevezéssel a kvóta válsághelyzetben és normál helyzetben is fennmaradna. Sőt, kiterjesztenék azokra is, akik bejöttek Európába és nem kapták meg a menedékjogot - ismertette a főtanácsadó.

Hangsúlyozta: Magyarország semmilyen kvótával nem ért egyet. A tömeges illegális migrációt meg kell állítani.

Bakondi György azt mondta: a migrációnak óriási az utánpótlása, ami hosszú távon is gazdasági, szociális, közbiztonsági és közegészségügyi problémákat okozhat.

A főtanácsadó kiemelte: a jogalkotás folyamatában, a nemzetközi egyeztetéseken, a magyar kormány, a magyar diplomácia mindent meg fog tenni a magyar érdekek érvényesítéséért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!