Illegális bevándorlás - Bakondi: jelentős a nyomás a magyar határon

Belföld, 2021.12.22

A magyar határon jelentős a határsértők okozta nyomás: 2015 óta idén a legmagasabb az elfogott határsértők száma, továbbá körülbelül 1200 ember ellen indítottak embercsempészés miatt eljárást - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerdán.

Bakondi György hangsúlyozta: mindezek miatt szükség van a magyar rendőrök és katonák példás helytállására a határon. Továbbá szükség van a jogi határzárra és arra a költségvetési forrásra, amely a rendszer működtetéséhez kell - fűzte hozzá.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy 2015 óta Magyarország segítséget nyújt a határaitól távolabb védekezőknek is. Példaként említette Észak-Macedóniát és Szlovéniát, ahová rendőröket küldenek, hogy segítsék a határőrizet megszilárdítását. A román hatóságokkal első osztályú a határ menti együttműködés - jelezte.

Bakondi György szólt arról is, hogy Európa szempontjából Törökország kulcsfontosságú biztonsági tényező; az ország a szír és az iráni határon is falat épített azért, hogy akadályozza a tömeges átjutást; Törökországban több százezer afgán tartózkodik. Rendkívül fontos Európa szempontjából a török partneri kapcsolat - mondta.

Az Alkotmánybíróságnak a magyar migrációs politikát érintő döntése kapcsán kijelentette, hogy a kormány nem tud és nem is akar azon a határőrizeti rendszeren változtatni, amely 2015 óta példásan szolgálja a magyar és az európai emberek biztonságát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!