Illegális bevándorlás - LMP: a kormány válaszoljon, hogy miért nem vett részt a minicsúcson!

Belföld, 2018.06.25

Az LMP képviselője szerint a magyar kormánynak választ kell adnia arra, miért "futamodott meg üres kifogásokkal", miért nem képviselte a magyarok érdekeit a vasárnapi, migrációval kapcsolatos úgynevezett uniós minicsúcson.

Demeter Márta frakcióvezető-helyettes hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette: az emberek joggal várják el, hogy a kormány minden alkalmat megragadjon a magyar érdek képviseletére, és részt vegyen minden olyan vitában, amely hozzásegíti az uniót az érdemi, koordinált cselekvéshez az illegális bevándorlással kapcsolatosan.

Megismételte pártja álláspontját: a bevándorláspolitikát nemzeti hatáskörben kell tartani, az illegális bevándorlással szemben pedig fel kell lépni. Hozzátette ugyanakkor, hogy a vasárnapi találkozón olyan fontos témák kerültek szóba, mint a Frontex megerősítése, az unió külső határainak védelme vagy a migránsokat kibocsátó országok stabilizálása.

Az LMP-s politikus kijelentette: az unió következő költségvetéséről mielőbb, még a jövő évi európai parlamenti választás előtt dönteni kell, az ugyanis lényegesen növelni a védelmi kiadásokat, a vitás kérdések során pedig elvárja a kormánytól a magyar érdekek képviseletét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!